Shopify webshop

Heb jij behoefte aan veel functionaliteiten out-of-the-box? Kies er dan voor om een Shopify webshop te laten maken!

Offerte aanvragen

Shopify webshop laten maken ... of WooCommerce?

Shopify is minder geschikt voor start-ups i.v.m. maandelijkse kosten, maar bied meer functionaliteiten out-of-the-box.

WooCommerce heeft standaard geen maandelijkse kosten, maar bied minder out-of-the-box functionaliteiten, maar wel veel plug-ins.

Offerte aanvragen
Shopify webshop laten maken
ShopifyWooCommerce
Plug-insShopify: Shopify heeft ruim 8.000 plug-ins. Dit is minder dan WooCommerce, maar WooCommerce heeft soms voor 1 functie meerdere plug-ins die elk anders werken.
WooCommerce: WooCommerce is zelf een plug-in voor WordPress, maar omdat dit open-source is en langer bestaat, zijn er meer plug-ins beschikbaar dan bij Shopify het geval is.
OntwikkelingShopify: Shopify heeft veel functionaliteiten out-of-the-box waarbij je voor WooCommerce opzoek moet gaan naar plug-ins. Shopify heeft daarnaast ook plug-ins.WooCommerce: WooCommerce is gratis en heeft daarom een stuk minder out-of-the-box functionaliteiten. WooCommerce heeft daarintegen wel een groter aanbod aan plug-ins.
DesignShopify: Shopify heeft een stuk minder thema's. Aangezien WooCommerce vaak als extra compatibiliteit wordt gezien bij het aanschaffen van een WordPress thema, zijn deze vaak niet zo uitgebreid als bij Shopify.WooCommerce: WooCommerce thema's zijn over het algemeen wat simplistischer. Veel thema's zijn niet gefixeerd op het webshop-gedeelte, maar kunnen wel samenwerken met WooCommerce en hebben vaak styling hiervoor.
ConversieShopify: Shopify heeft veel conversie functies out-of-the-box zoals e-mails over dat er nog iets in je winkelwagen zit, kortingscodes, ruim 100 betaalmethoden en een ongelimiteerd aantal producten (bij WooCommerce wordt het systeem trager naarmate er meer producten zijn, maar dit is afhankelijk van hoe goed de shop is).WooCommerce: Conversie functies vragen vaak om het installeren van een plug-in die soms extra geld kosten. Het nadeel van WordPress plug-ins, is dat elke plug-in standaard een eigen look-and-feel heeft dat niet altijd bij uw webshop past. Die look-and-feel aanpassen dat kan vaak genoeg via instellingen, maar dit kost dus wel extra tijd.
Kosten

Shopify: Shopify heeft meer out-of-the-box functies, maar de plug-ins die op de app store worden aangeboden, zijn vaak o.b.v. abonnementen. Dat kan dus prijzig worden.

Shopify zelf kost ook minimaal €21 per maand (€28 voor maandelijkse facturatie). Mocht je dus een startende ondernemer zijn met nog niet veel omzet, dan is WooCommerce een betere optie.

WooCommerce: WooCommerce is gratis, maar bied dus minder out-of-the-box functies. Gelukkig is er een groot aanbod aan gratis plug-ins waarmee je je webshop kunt uitbreiden.

WooCommerce heeft ook betaalde plug-ins. Deze plug-ins zijn ook (vaak) gebaseerd op abonnementen, maar hebben soms ook een gratis versie met minder functies. Zo kan je een plug-in uitproberen en later upgraden.

Zijn er maandelijkse kosten voor onderhoud van Shopify?

Nee, want plug-ins en themas in Shopify hebben minder vaak een beveiligingsupdate nodig dan bij WooCommerce / WordPress het geval is.

Het updaten van thema's in Shopify is daarnaast tijdrovend, aangezien maatwerk code in Shopify in het thema zit en niet in een child thema zoals het geval is bij WooCommerce webshops.

Tenzij er een patch is die je kunt toepassen i.p.v. de hele thema te updaten, kan dit een klus zijn.

Van idee naar werkelijkheid: Shopify webshop laten maken

  1. Offerte maken o.b.v. wensen
  2. Webshop maken d.m.v. offerte
  3. Feedback verwerken

Om een accurate schatting te maken voor de benodige uren, maken wij een uitgebreide offerte met daarin voor elke wens een schatting.

Zo heb je inzicht in waar het meeste werk in zit. Soms is een wens minder belangrijk, maar niet goedkoper.