WordPress maatwerk specialisten - webdesign, hosting en online groei

Waarom een SSL-certificaat?

Waarom een SSL-certificaat?

Waarom een SSL-certificaat? Laten we beginnen met wat een SSL-certificaat is. Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server en een internet browser.

Doordat SSL certificaten een beveiligde sleutel koppelen aan de connectie van een website kunnen gegevens live geëncodeerd bewaard worden. Hierdoor kunnen deze veilig ingevoerd worden zonder tussenkomst van externe systemen die de gegevens willen onderscheppen.

Op die manier kunnen met name login- en betalingsgegevens zoals wachtwoorden, creditcardnummers en persoonsgegevens veilig gebruikt worden op websites die beveiligd zijn met een SSL certificaat.

Dit zorgt voor vertrouwen van bezoekers in je website en diensten en daarmee potentieel langere klantrelatie en opbrengst. Positief dus voor je bedrijfsresultaat.

Daarnaast heeft Google in 2014 aangekondigd dat ze een HTTPS verbinding meenemen in het ranken van websites in de zoekresultaten. In december 2015 deden ze daar nog een schepje bovenop door te verkondigen dat met SSL beveiligde websites echt voorrang krijgen in de zoekresultaten ten opzichte van niet beveiligde websites.

Met de introductie van de nieuwe AVG wet is het hebben van een SSL certificaat zelfs verplicht! Het gebruik van een SSL certificaat is dus positief voor de Google rankings en veiligheid van je website.

Terluin Webdesign kunt u helpen met de installatie van een SSL certificaat.