WordPress maatwerk specialisten - webdesign, hosting en online groei

Woordenlijst

Frontend
De frontend is wat een bezoeker van een website/webshop ziet. Vaak gebruiken wij deze term als wij een onderscheid willen maken tussen het openbare gedeelte van een website/webshop en het administratieve gedeelte (wat de backend wordt genoemd).
Backend
De backend is het administratieve gedeelte van een website/webshop. Vaak gebruiken wij deze term als wij een onderscheid willen maken tussen het administratieve gedeelte van een website/webshop en het openbare gedeelte (wat de frontend wordt genoemd).
Content
Content is een verzamelnaam voor tekst, afbeeldingen, video's en audio. Content is nodig voor websites, webshops, advertenties, etc. Een synoniem voor content is inhoud.
Vanilla
Vanilla is een term dat wij gebruiken als het gaat over programmeertalen. Voor programmeertalen zoals JavaScript zijn er frameworks die het makkelijker maken voor programmeurs om software te ontwikkelen, bijvoorbeeld jQuery. Frameworks kunnen overigens de snelheid van een website of applicatie verslechteren als de frameworks veel functies heeft (waarvan vaak maar een klein deel gebruikt wordt). Om deze reden maken wij gebruik van zo min mogelijk frameworks en gebruiken wij liever de functies die door de programmeertaal beschikbaar zijn - dit betekent vanilla programmeren.
JavaScript
JavaScript is een programmeertaal die wij gebruiken voor functies die door de browser uitgevoerd moeten worden, zoals functies op een website.
PHP
PHP is een programmeertaal die wij gebruiken voor functies die door de server uitgevoerd moeten worden. 
Browser
De browser is een programma/applicatie op een computer, tablet, smartphone of andere apparaten dat gebruikt wordt om websites en webshops te kunnen openen. Bekende browsers zijn Google Chrome, Microsoft Edge, Safari (door Apple) en Mozilla Firefox.
Server
De server is een computer waar websites, webshops en/of andere applicaties op staan. Jouw eigen computer, smartphone, etc., communiceert met de server en geeft bijvoorbeeld aan welke pagina er geladen dient te worden. De server gaat dan aan het werk om de benodigde bestanden naar jouw browser te sturen die het vervolgens tekent.